Vacature overzicht

Technisch auteur

Middelburg


We hebben allemaal weleens een doe-het-zelf-kast in elkaar gezet. En de meesten van ons zijn daarbij gebaat bij een goede handleiding. Als iets niet klopt in de handleiding, baal je als en stekker; als de handleiding duidelijk is, dan staat de kast zo in elkaar. Als dit herkenbaar is voor jou, dan weet je dus het belang van een goede productomschrijving. Wij zijn op zoek naar een technisch auteur die onze machines kan beschrijven! Heb je ervaring met schrijven van werkinstructies of handleidingen, ben je tekstueel sterk en heb je mechanische en elektrotechnische basiskennis? Dan is dit de vacature voor jou!


Hoe ziet het werk van een technisch auteur eruit?


Als technisch auteur ben je verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van complete technische manuals. Je begint met het voorbereiden van het technisch schrijven, door de productspecificaties te verzamelen en het bespreken van de werkopdracht. Het is jouw taak om de producten te voorzien van de juiste onderhouds- en bedieningsinformatie. Je weet zelfstandig de juiste informatie te vinden, maar hebt ook veel contact met collega’s van andere afdelingen, zoals de engineers. Je maakt foto’s, bewerkt deze digitaal en voegt deze toe aan het bestand. Ook maak je zelfstandig de lay out, laat deze afdrukken en inbinden. Deze handleidingen maak je in diverse talen, met name Nederlands, Engels en Duits. Het is dus belangrijk dat je deze talen redelijk tot goed onder de knie hebt. Voor overige talen kun je ook een vertalingsbureau inschakelen die jou hierbij ondersteunt. Verder horen overige administratieve werkzaamheden bij je functie, zoals het bijhouden van documentatie voor andere afdelingen.


Kortom:

 • Schrijven van technische werkinstructies;
 • Dit alles up to date houden;
 • Zorgen voor tevreden klanten!


Welke kennis en ervaring is belangrijk in deze functie?

 • Minimaal mbo 4 of HBO opleiding Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • Je beheerst de Nederlandse, Engelse en Duitse taal goed in geschrift;
 • Ervaring met het schrijven en opstellen van procedures, werkinstructies, naslagwerk en/of technische specificaties;
 • Kennis van elektrotechniek en machines op basisniveau, want je moet onze machines begrijpen om de toepassing hiervan schriftelijk uit te kunnen leggen aan onze klanten;
 • Uitstekende beheersing van Office-pakket en fotobewerkingsprogramma’s;
 • Kennis van arbo-, milieu-, veiligheidsvoorschriften en normen;
 • Interesse in de instandhouding van technische producten;
 • Communicatief zeer sterk, nauwkeurig en een groot inlevingsvermogen.


Verder ben je beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week (dit is bespreekbaar). Je komt op een vaste locatie te werken in het centrum van Zeeland.


Wij bieden:

Een aanstelling voor bepaalde tijd, te beginnen met een jaarcontract en bij goed functioneren een vast contract. Indien van toepassing worden tunnelkosten vergoed, en uiteraard ook reiskosten.


Over Blauwbroek Techniek:

Blauwbroek Techniek is een betrouwbare partner bij de inzet van ervaren en zelfstandig werkende technici. Onze ruime kennis van deze arbeidsmarkt en onze jarenlange contacten met technici, staan borg voor langdurige samenwerkingsverbanden en maken dat zowel technici als opdrachtgevers ons graag inschakelen. Onze technici zijn actief binnen de Werktuigbouwkunde, de Elektrotechniek de Installatietechniek en de industrie, in functies als lasser, fitter, loodgieter, CV monteur, onderhoudsmonteur, elektromonteur, et cetera.


Solliciteer nu!

Voor meer informatie over deze vacature of andere mogelijkheden kun je contact opnemen met Deborah van Belzen of Jorn de Vos, Blauwbroek Techniek Zeeland via 0118-233085 / 06-22199116 of mail naar deborah@blauwbroek.nl of jorn@blauwbroek.nl.  Website: www.blauwbroek.nl

LinkedInPrint

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates van onze nieuwste projecten, vacatures en interessant nieuws.